Print denne side

Om fælles ressourcer

Siderne Blogs, delicious, Flickr, LibraryThing, Wiki og YouTube links, som de der har deltaget i kursusforløbet "Dannelse af faglige sociale netværk ved hjælp af web 2.0 teknologier" har lagt ind. Denne liste vil vokse efterhånden som flere kurser bliver afviklet.

Siderne Blog ressourcer, delicious ressourcer, Flickr ressourcer, LibraryThing ressourcer, Wiki ressourcer og YouTube ressourcer er fælles for alle, aktuelle som forhenværende kursister.

Siderne er også åbne for andre, der måtte dele vores interesse i et dansk fællesskab om Web 2.0 teknologier og ønsker at bidrage. Kravet er blot,at du opretter en personlig wikispaces.com konto.

Håbet er, at Wikien - ved vor fælles hjælp - med tiden kan blive en vigtig ressource for os, der gerne vil følge med i alle de mange nye muligheder, men også ved, at alene overkommer vi det ikke.

Ressourcesiderne
For at ressourcerne skal være nyttige, er et link ikke tilstrækkeligt, så vi vil bede dig udfylde nogle fælles vurderingskriterier samt skrive en personlig "anmeldelse" af den resssource, du selv har gode resultater af at bruge i undervisningen.

Vurderingskriterier:

Firmaoplysninger: hvem ejer systemet (Google, Yahoo eller.....)
- man kan aldrig vide, hvor lang en levetid en gratis Web 2.0 teknologi har, men ofte er det sikrere at vælge en teknologi, der ejes af en større spiller på markedet
Eksport formater: kan data fra systemet eksporteres til andre systemer? Skulle teknologien blive lukket, er det vigtigt at vide, om ens data kan eksporteres til andre systemer (f.eks. som en xlm fil)
Hjælpefunktioner:
- i systemet: er der gode hjælpefunktioner i selve systemet
- sprog: er hjælpefunktioner på dansk, engelsk, tysk....
- tutorials: interne tutorials i selve systemet
- brugerforum: er der aktive brugerforums
- tutorials på nettet: er der tutorials på nettet (YouTube, Slideshare, TeachersTube og....)
Undervisningseksempler: egne eller nogle på nettet
Integration med andre systemer: er der mulighed for integration med andre systemer (blogs, wikis, websites og.....), f.ekls. en <embed> funktion
Andet:
Anmeldelse: din personlige anmeldelse, evt. med ideer til inspiration