Table of Contents

Print denne side

www.blogger.com

Firmaoplysninger: Blogger ejes af Google Inc. Google anses som den største søgemaskine på internettet i dag, da den har over 200 millioner forespørgsler om dagen gennem dens forskellige portaler. Google kendes også fra andre services:, Chrome (open source-webbrowser). Desktop (desktop søge-software, der gør det muligt at søge i e-mails, filer, fotos og besøgte websider dirkete fra sidebjælken på skrivebordet), Google Docs (gratis webbaseret kontorpakke, der indeholder tekstbehandling, regneark og præsentationer. Google Docs tillader brugere at oprette og redigere dokumenter online. Redigering af et givet dokument kan foretages af flere personer samtidig, og ændringer vil for de andre brugere forekomme med det samme (real-time)), Google Eath (et computerprogram som præsenterer satellit- og luftfotos af alle egne af Jorden som en "virtuel" globus), Gmail (gratis web-baseret emailservice ), Google Kalender (en onlinekalender, man kan dele, enten med udvalgte personer eller offentliggøre for hele verden), knol (bruger-genererede artikler, en direkte konkurrent til Wikipedia), Google Maps (en pendant til Google Earth, men der er en række væsentlige forskelle), Google News(nyheds aggregator), Notebook(online notesbog), Picasa (et gratis billedealbumsprogram), Google Scholar (et søgeværktøj til at finde videnskabelig litteratur), Google Talk (instant messaging of IP telefoni), Google Translate (gratis webbaseret maskinoversættelsesprogram), YouTube, m.fl.
Eksport formater: Ingen
Hjælpefunktioner:
- i systemet: der gode hjælpefunktioner i selve systemet
- sprog: dansk, engelsk, tysk og mange, mange andre sprog
- tutorials: interne tutorials i selve systemet
- brugerforum: Bloggers oficielle "Help forum",
- tutorials på nettet: der er masser af tutorials på nettet, søgninger på f. eks.: YouTube giver ca. 728 resultater, SlideShare ligeledes adskillige og TeachersTube et mindre antal. (se også undervisningsmaterialet side om Blogs)
Undervisningseksempler: se undervisningsmaterialet side om Blogs
Integration med andre systemer: andre systemer kan embeddes i Wikien

Anmeldelse: stabil, velfungerende og jævnligt opgraderet webblog-teknologi, hvis store styrke ligger i de mange muligheder for at integrere andre teknologier via mashups og widgets, i mulighederne for at arbejde med bloggens design/layout også er store for brugere uden programmeringsviden og i de mange funktioner, der er i blogger selv. Se en sammenligning af funktionaliteter med andre blogger teknologier her (desværre er denne matrix'en noget forældet, da f.eks. alle blogger.com's nyeste funtionaliteter ikke er noteret. Blogger kan meget mere end det fremgår af oversigten).